Намери ни
To Top

Джервонта Дейвис нокаутира Райън Гарсия

Джервонта Дейвис (29-0, 27 KO) запази перфектния си рекорд в бокса.

„Tank“ успя да се справи с непобедения преди това Райън Гарсия (23-1, 19 KO) с технически нокаут в седмия рунд. Битката се проведе в Лас Вегас, Невада.

И двамата бойци показаха скоростта си в началото, но Гарсия беше този, който държеше центъра на ринга и натискаше.


Гарсия беше агресивен във втория рунд и принуждаваше Дейвис да се движи близо до въжетата на ринга.

Джервонта изчака своя момент и контрира с тежко ляво кроше. Гарсия падна на земята в нокдаун, но в крайна сметка се изправи на крака. Дейвис пое контрола в следващите няколко рунда, преди Гарсия да му вкара две тежки дeсни крошета в шестия рунд.

За съжаление на Гарсия, Дейвис се върна мощно в седмия рунд. По време на размяна в средата на ринга Дейвис вкара удар в тялото на Гарсия. “KingRy” се върна назад и след това беше принуден да коленичи. Реферът преброи до 10, а Райън не успя да се изправи.

Така Джервонта спечели с технически нокаут в 7-мия рунд и остана непобеден. Това беше 29-та победа за него и 27-ма с нокаут. Гарсия губи своя непобеден статут и това е краят на неговата серия от 23 победи.

Дейвис спечели голямата битка, но сега го чака присъдата  на съда. През февруари Дейвис призна за нарушение на пътя, довело до катастрофа, при която четирима души бяха ранени.

На 5-ти май Джервонта застава пред съда в САЩ. Ако „Tank“ бъде признат за виновен по всички обвинения, той е изправен пред 7 години и 55 дни затвор.

Ощр от категория Бойни Спортове