Намери ни
To Top

Александър Алексиев: Много ме е яд, че няма да играем плейофи

Ямбол победи със 75:71 ЦСКА в мач от 31-вия кръг на НБЛ, а ето как треньорът Александър Алексиев коментира успеха на неговия тим.

„Мотивирахме момчетата. Искахме да играят добре, за да се отсрамим за това, което направихме през сезона, защото дефакто можехме да сме в осмицата, но много фактори повлияха и затова исках всеки мач да играем добре. 

В първата и втората част ни взимат борбата, имат повече нападения от нас, по-свежи бяха, но после компенсирахме с други неща.


Много ме е яд, защото аз лично си бях поставил някаква цел за себе си, жал ми е за момчетата, че няма да играят плейофи, но изпуснахме микромачове вкъщи, микроситуации. Ако погледнете колко мача сме изпуснали… 

Имахме много контузени състезатели, много непостоянен състав. Така не може да се наложи стил на игра. Имам предвид, че Таварес тамън заигра добре с нас и отиде на Световно първенство и трябваше да се сърне. Нямаме висок човек. Доминик Кристиано замина и нямаме друг висок човек. Нямаме типична петица и оттам и тренировъчният процес е не толкова добър. Ние имаме в момента на тренировки осем човека. Без висок човек, без чиста петица трудно се работи. Ще пробваме да играем с Левски, както играхме днес. Ако може, ще е супер.“, заяви Алексиев.

Ощр от категория Баскетбол