Намери ни
To Top

Щайнер: Ред Бул няма как да запази аванса си

Шефът на тима на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер прогнозира, че Ред Бул няма как да запази аванса си в хода на целия сезон в световния шампионат. Пилотите на Ред Бул спечелиха първите три състезания тази година и тимът е начело при конструкторите.

„Ясно е, че в момента Ред Бул има предимство, но не бих казал, че Ред Бул ще запази този аванс в следващите 20 състезания – обясни италианецът. – Всички ще наваксат изоставането си и се надявам, че ще разберем как в Ред Бул са успели да вземат този аванс, ще изкопираме тяхната кола или ще направим нещо подобно.


Всички работим много усилено и не забравяйте, че Ред Бул има наказание, така че на теория, тимът не може да мине още много по-напред.”

Коментарите на Щайнер идват в момент, в който все повече стават въпросите дали новите технически правила постигнаха целите, заради които бяха въведени. Промените се случиха, за да се намалят разликите в представянето на колите на пистата.

Промените в техническите правила сложиха край на доминацията на Мерцедес, но пък започна нова – тази на Ред Бул. И много анализатори са на мнение, че замисълът на новите правила така и не е реализиран. През новия сезон разликите между отборите наистина са по-малки, девет от десетте отбора се събират в рамките на 1,5 секунди, но колите на Ред Бул имат средно 0,4 секунди на обиколка аванс.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт