Намери ни
To Top

ЦСКА и Лудогорец поставени на старта в ШЛ, но след това става страшно

Ако шампион на България стане ЦСКА или Лудогорец, то той ще е поставен в първия предварителен кръг на ШЛ, изчисли Sportal.bg.

“Червените” са с коефициент 13.000, а разградчани – с 21.000. Той им осигурява по-приемлив противник на старта.


Засега са ясни три от евентуалните съперници – Валмиера (Латвия), Ларн (Северна Ирландия) и Хамрун (Малта). При липса на късмет в жребия е възможно българският шампион да се изправи още на този етап пред трудно препятствие като Хекен (Швеция) или пък Фарул, който води в румънското първенство и е със сериозни шансове да завоюва титлата.

При успех на нашия шампион, ако той е Лудогорец, на 90% ще е поставен и във втория предварителен кръг. Не по този начин стоят нещата с ЦСКА. Шансовете на “червените” да попаднат в урната на фаворитите за този етап на надпреварата са значително по-малки, но все пак съществуват. Всичко обаче зависи от развитието в битките за титлите на Унгария, Полша, Румъния, Чехия, Дания и още няколко първенства в Европа.

Ако футболистите на Саша Илич се озоват при непоставените, тогава е твърде вероятно да се изправят срещу Галатасарай или Фенербахче, Динамо (Загреб), Копенхаген, Славия (Прага), Ференцварош или някой друг тим от този калибър още във втория предварителен кръг на ШЛ.

За да влезе българският шампион в групите на ШЛ, той трябва да преодолее четири противника.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига