Намери ни
To Top

Оклахома поряза Ню Орлиънс в „плей-ин“ трилър

Шай Гилджъс-Алекзандър изигра най-слабото си първо полувреме за целия сезон, но след това разгърна играта си и бе над всички при победата на Оклахома Сити със 123:118 над домакина Ню Орлиънс, която остави Тъндър в битката за място в плейофите на Западната конференция на НБА. Той вкара 25 от своите 32 точки след почивката, като в добавка записа 10 асистенции и спечели 9 борби.

Джош Гиди се отчете с 31 точки, 10 асистенции и 9 борби, а Лугуенц Дорт добави 27 точки, като отбеляза 4 тройки и реализира 2 наказателни удара в последните секунди за Тъндър, който ще гостува на Минесота Тимбъруулвс в петък вечер. Победителят ще бъде номер 8 в схемата на Запад и ще се изправи срещу поставените на първо място Денвър Нъгетс в първия кръг на плейофите.


Брандън Инграм записа 30 точки, седем асистенции и шест борби за Ню Орлиънс. Той вкара 20 от своите 30 точки през второто полувреме, включително тройка 4.3 секунди преди края, за да даде малка надежда на Пеликанс да се върнат в мача. След това обаче Гилджъс-Алекзандър реализира два наказателни удара, увеличавайки преднината на Оклахома Сити на 3 точки, а Хърбърт Джоунс окончателно подпечата съдбата на Ню Орлиънс.

Йонас Валанчунас завърши са 16 точки и 18 борби за Ню Орлиънс, но напусна терена 4:06 минути преди края, след като нарани десния си крак. Той се върна само за кратко в последната минута.

Припомняме, че Пеликаните бяха начело в класирането на Западната конференция през декември. На 2 януари обаче тежкото им крило Зайън Уилямсън, който бе избран под №1 в дрифта на НБА през 2019 година, разтегна сухожилие – контузия, която го извади от игра за остатъка от сезона.

Ощр от категория Баскетбол