Намери ни
To Top

Масвидал разкри за какво съжлява най-много в кариерата си

Бившият претендент в полусредна категория на UFC Хорхе Масвидал се оттегли през изминалия уикенд, но таи някои съжаления.

„Gamebred“ сложи край на едногодишна пауза в UFC 287 през уикенда. В подглавното събитие, бившият претендент за титлата се изправи срещу Гилбърт Бърнс, който отдавна призоваваше за битка срещу Масвидал. Преди завръщането си роденият в Маями боец призна, че евентуална загуба от „Durinho“ може да бъде последната му.


За съжаление на бившия претендент за титлата, бразилецът не загуби в събота. След оспорван първи рунд, Бърнс доминира над Масвидал за следващите два рунда. В края на 15-минутната битка последният допусна трета поредна загуба със съдийско решение. След загубата Масвидал се оттегли от ММА.

В крайна сметка съобщението за прекратяване на спортната кариера беше със смесени емоции за Хорхе Масвидал. По време на скорошно участие в The MMA Hour, бившият претендент за титлата изрази мнение, че е отворил врати за фигури като него в спорта. Въпреки това, той също има няколко съжаления за кариерата си.

Основното нещо, за което Масвидал изглежда съжалява, е, че не е поел отговорност. Състезателят в полусредна категория призна, че е имало моменти, в които не е слушал треньорите си за да стане по-добър.

„Има милион съжаления, които остават“, каза Хорхе Масвидал. „Защото винаги е така, знаете ли, аз съм капитан Хиндсайт, „О, боже, моят треньор ми каза, не тръгвай тази вечер, защото, знаеш ли, ще…“ тогава, бам, така се случва, така че имам около 10 милиона съжаления. Иска ми се да бях толкова мъдър, когато се състезавах преди четири или пет години, знаете ли, откачено е колко по-мъдър съм сега. Но точно при това оттегляне егото ми напълно ме напусна до известна степен. Що се отнася до критиката и като виждах критични грешки и съм си мислил „О, не е моя грешка,“ всъщност вината беше моя.

Чувствам, че отворих вратата за много бойци като мен. За да влязат там и да получат шанс, независимо дали имат перфектна статистика, дали имат опит, просто влезте там и бъдете възможно най-брутални, стига да можете и нещата ще се получат за вас в този спорт.“

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове