Намери ни
To Top

Лоренцо Браун потвърди, че отново ще играе за Испания

Гардът на Макаби Тел Авив Лоренцо Браун е готов отново да играе за националния отбор на Испания по баскетбол и да помогне за защитата на титлата на предстоящото Световно първенство за мъже.

Браун се е срещнал наскоро със селекционера Серджо Скариоло и потвърди, намерението си отново да облече екипа на испанския държавен състав.

„Разбира се, че планирам да играя за Испания“, заяви американецът с испански паспорт пред basketnews.com и добави, че очаква да бъде съотборник с Рики Рубио, който пропусна Евробаскет 2022 заради контузия, но стара най-полезен играч на шампионата на планетата през 2019 година.


Двамата играха заедно в Минесота през сезон 2014/2015.

„Ни мисля, че ще е някакъв проблем. Просто съм развълнуван да видя какво ни предстои през лятото. Готов съм да се захвана за работа“, отговори Лоренцо Браун на въпрос как ще се сработят с Рубио.

„С националния тим на Испания имам възможност да се съсезавам с много талантливи баскетболисти от НБА и Европа. Това ми помогна много и отвори много врати за мен. Изключително съм благодарен“, каза още 32-годишният Браун.

Той помогна за спечелването на европейската титла от Испания през миналата година, записвайки средно 15.2 точки, 1.8 борби и 7.6 асистенции в мачовете от първенството.

Ощр от категория Баскетбол