Намери ни
To Top

Димитър Ангелов пред Sportal.bg: Играчите усещат удоволствие от баскетбола, това е нашият коз срещу ЦСКА

Левски гостува на ЦСКА в мач от 28-мия кръг на Националната баскетболна лига, а преди това старши-треньорът на „сините“ Димитър Ангелов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие очакванията си за Вечното дерби. Той коментира и темата около дисквалификацията му на мача с Черноморец и дали ще води своя тим в сряда срещу „армейците“.

– Разменихте си по една победа с ЦСКА през сезона, сега предстои трети мач с вечния ви съперник.


Какви са очакванията за този мач? 

– Очакванията са за труден мач. Мач, който ЦСКА ще се опита да си върне самочувствието след загубения финал срещу нас. Очаквам да са супер мотивирани и нахъсани за този мач. 

– Еуфорията от спечеления финал може ли да повлияе лошо на Левски в този мач? 
– Определено, ЦСКА въпреки че ги победихме за купата, са фаворит в този мач. Играем в тяхната зала, доста негостоприемна зала. Трудно се играе там, с фенове. Надявам се да покажем по-добра игра от предния мач, в който гостувахме там и загубихме с огромна разлика. 

– Ще успеете ли да лимитирате отново Брандън Йънг и Таменанг Чо? С тази задача се справихте перфектно на финала за купата, но втори път да постигнете това, няма ли да бъде по-трудно? 
– Да, по трудно е. Плюс това не са само те. Те имат доста добри играчи като цяло, селекцията им е на доста високо ниво. За нас, като цяло идеята е да спрем отбора на ЦСКА. Дали ще успеем да спрем един или двама играчи, няма да е достатъчно. 

– Смятате ли, че ще имате подкрепа от фенове. Дори на последния мач с Черноморец видяхме доста солидна агитка в залата. 
– Да, имахме доста фенове. Искам да благодаря, защото в последните мачове идват доста хора да ни подкрепят. Виждам доста семейства с деца, което е супер радващо. Надявам се да има хора и да не станат някакви проблеми. 

– Сега обаче основният въпрос е – ще бъде ли Левски със своя старши-треньор срещу ЦСКА? Каква е ситуацията? 
– И аз точно не знам. Чакаме решение на Дисциплинарна комисия. Надявам се да имам право да водя отбора, защото за нас това е много важен мач, както за класиране, така и за самочувствие на отбора. Все пак играем срещу ЦСКА. Надявам се на решение скоро, за да можем и ние да направим някаква отборна тактика. 

21

НБЛ: Левски - Черноморец

– Какви са целите пред Левски? 
– Реално, ние загубихме шансове за първата четворка след загубите от Плевен и Бургас вкъщи. Първо трябва да се възстановим. Засега изиграхме 5 мача за 10 дни. Това е много тежко, при положение, че ние нямаме дълга ротация. Една от причините за загубата от Черноморец е просто свежестта. В края на мача нямахме сили. Нашата цел е до края на редовния сезон да успеем да се опазим от контузии и да сме влезли в плейофите с малко по-свеж състав. Там се играят срещи през два дни и ние с този състав трябва да сме по-свежи, за да можем да окажем съпротива на първите четири отбора, независимо с кой играем. 

– Всички играчи ли са здрави преди Вечното дерби? 
– Да. Засега, да. 

– Кой е най-големият коз на Левски срещу ЦСКА? 
– Най-големият коз е нашата сърцата игра. Ние просто играем освободено, забавляваме се. Играчите усещат удоволствие от баскетбола и мисля, че това е нашият коз.

Ощр от категория Баскетбол