Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot433669.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Окон нарече „самоубиец” Де Врийс вместо Цунода – Sportove
Намери ни
To Top

Окон нарече „самоубиец” Де Врийс вместо Цунода

Естебан Окон беше една от жертвите на масовата катастрофа след последния червен флаг и отпадна след удар със съотборника си Пиер Гасли, което нанесе тежък удар на амбициите на Алпин за повече точки в Австралия.

При рестарта след втория червен флаг Гасли потегли от пето място, но блокира колелата си при влизането в първия завой, за да избегне завъртелия се Фернандо Алонсо, който пък беше ударен от Карлос Сайн. Заради това Гасли мина през зоната за сигурност, загуби няколко позиции и като тръгна да се връща на трасето удари Окон, който стартира 10-и. След удара двете коли на Алпин се удариха в предпазната стена и останаха там.


„Честно казано, много хаотичен рестарт, можех да се ударя с всеки около мен – призна Окон. – Пиер беше един от тези, които се връщаха на пистата след излитането в първия завой. Но няма проблеми между нас, той дойде и ми се извини. Наистина, всеки можеше да е на негово място.”

Окон обаче беше по-критичен към други свои колеги и най-вече към Ник де Врийс от Алфа Таури, когото французинът нарече „самоубиец”. Това стана заради колата на Алфа Таури, която се озова от вътрешната му страна на влизането в първия завой, но там всъщност беше другият пилот на тима Юки Цунода. В този момент Де Врийс беше по-назад и беше ударен от Логан Сарджънт на влизането в завоя.

„Някои пилоти караха като самоубийци в първия завой, като Ник, който ми беше отвътре – обясни Окон. – Бяхме много близо, ясно, че в този момент може да се спечели много, но някои прекрачиха границата.”

След състезанието Гасли говори много малко пред медиите и обясни, че е „твърде разочарован, за да каже каквото и да е”.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558