Намери ни
To Top

Лидери на Байерн не споделят мнението на Салихамиджич, че Нагелсман бил загубил контрола върху съблекалнята

Йошуа Кимих, който е сред водещите футболисти на Байерн (Мюнхен), не споделя мнението, че досегашният треньор Юлиан Нагелсман е загубил влиянието си сред играчите и това е била една от причините за неговото уволнение, което се случи в петък.

“Не, той не беше изпуснал съблекалнята. Вече минах през няколко треньорски смени и имам опит. В случая нямаше нищо, което да подсказва предстояща раздяла, или пък да е имало някакво недоволство сред футболистите.


Всички сме изненадани от станалото”, заяви Кимих.

“След като се е стигнало до раздяла с наставника, значи ние сме прецакали нещата. Ние – футболистите – не сме се представили на нужното ниво. Ако го бяхме сторили, нямаше да има никакво уволнение. Факт е, че в Бундеслигата не бяхме убедителни, като спечелихме само пет от последните десет срещи. Но така е в този бизнес: малко любов, малко сърце. Трябва да се научим да се справяме с такива решения”, добави Кимих.

Съотборникът му в Мюнхен и в националния отбор Леон Горетцка е на сходно мнение. “Лично аз не съм имал проблеми с Нагелсман, но не знам как е било с другите играчи. Ще излъжа, ако кажа, че случилото се не ми влияе. Последните няколко дни бяха много тежки за мен, защото аз бях много близък с Юлиан. Даже го виждах по-често от семейството ми. Това беше шок”, обясни Горетцка.

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич оправда рокадата на Нагелсман с Томас Тухел с твърдението, че първият бил изгубил контрола си върху отбора. “Билд” обаче също като Кимих и Горетцка твърди, че това не е вярно. Таблоидът отчита, че все пак футболистите са започнали да поставят под съмнение част от решенията на досегашния си треньор.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол