Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot431303.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Новата Испания срещу коравите норвежци приковава вниманието в третия ден от квалификациите за Евро 2024 – Sportove
Намери ни
To Top

Новата Испания срещу коравите норвежци приковава вниманието в третия ден от квалификациите за Евро 2024

Днес продължават квалификационните срещи за Евро 2024 с поредните седем мача, които ще се изиграят в останалите групи. Безспорно най-голям интерес предизвиква сблъсъка в група “А” между Испания и Норвегия.

Новият селекционер на “Ла Фурия” Луис де ла Фуенте със сигурност ще иска да дебютира с победа начело на тима. Специалистът, който замени Луис Енрике, реши да започне нова ера в отбора след провала на Мондиала в Катар и извика само 11 от футболистите, които бяха на световното първенство.


Испания ще бъде водена от новия си капитан Алваро Мората и младата звезда на Барселона Гави. За съжаление на селекционера на Норвегия Стале Солбакен, тимът ще е без суперзвездата си Ерлинг Холанд, който получи контузия и напусна лагера на тима. Двата тима се срещнаха за последно през 2019 г. в Осло, отново в европейски квалификации, когато Джошуа Кинг изравни в последните секунди от дузпа за крайното 1:1.

В най-ранния мач за деня от същата група “А“ тимът на Шотландия посреща Кипър и ще е амбициран да започне кампанията си с победа.

В група “D” бронзовите медалисти от Мондиала Хърватия посрещат Уелс, които вече ще са без отказалия се от футбола Гарет Бейл, като капитанската лента за „драконите“ вече ще носи Аарън Рамзи. „Ватрените“ ще бъдат водени от неостаряващия си лидер Лука Модрич. В по-ранна среща от същата група пък Армения е домакин на Турция в мач, който със сигурност ще е с особен заряд предвид историческите отношения между двете страни.

В група “I” Швейцария изглежда най-сериозният претендент за класиране, като “кръстоносците” ще започнат квалификациите с гостуване на Беларус. Домакинският фактор за белорусите обаче ще е само на хартия, защото заради участието на страната във войната в Украйна и несигурната обстановка в страната мачът ще се играе на неутрален терен – в Нови Сад, Сърбия. Това предполага интересни моменти за местната публика предвид добре известното съперничество между сърби и швейцарци, които се срещнаха и на Мондиала в Катар. Наличието в състава на „кръстоносците“ на Гранит Джака, който е с албански корени, също ще налее допълнителен заряд за сръбските фенове.

В същата група друг от претендентите за класиране – Румъния, гостува на аутсайдера Андора, а Израел е домакин на Косово.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558