Намери ни
To Top

Планинският шампионат стартира в Шумен

Планинският автомобилен шампионат на България ще стартира на 8 и 9 април с “Планинско изкачване Шумен 2023” – състезанието, което е посветено на незабравимия шуменски пилот Валерий Великов.

Официалното откриване на надпреварата е в събота (8 април) в 12:30 часа пред паметника на Валерий Великов на входа на парк “Кьошковете”. Преди това, от 8:30 до 11:30 часа в сервизния парк на улица “Раковски” ще се проведат техническия и административен преглед на автомобилите и пилотите. За събота са предвидени три тренировъчни манша, като първият започва в 13:30 часа.


В неделя началото на състезанието е в 10 часа – стартът е на входа на парк “Кьошковете”, трасето минава през местността “Хижата”, а финалът е след вила “Пазачница” в посока Мемориалния комплекс “Създатели на българската държава”.

Срокът за подаване на заявки за участие в планинското състезание изтича в понеделник, 27 март. Списъкът със заявените пилоти ще бъде публикуван на 5 април на сайта на АСК “Шумен аутоспорт” и във фейсбук страницата на състезанието. Състезанието се организира от АСК “Шумен аутоспорт” и АФБ със съдействието на Община Шумен.

Ощр от категория Спорт