Намери ни
To Top

Юношеският национален отбор с втора победа на евроквалификацията в Марибор

Втора поредна победа спечелиха българските ватерполисти от националния отбор за мъже U17 в група В на европейската квалификация в Марибор, съобщиха от Българска федерация по водна топка. .

След като съставът, воден от Петър Йонов и Николай Николов – Майката, първо успя да наложи волята си над домакина Словения с 15:13 в петък вечерта, сега младите българи стигнаха до нов успех. Този път и категоричен в игрово цифрово изражение – 25:15 (6:4, 6:1, 7:5, 6:5) срещу Австрия. В дебютния си двубой в Марибор българският тим отстъпи пред Франция със 7:21.


А в последния си мач излиза утре (неделя, 19 март) от 10,30 ч. българско време срещу силния отбор на Германия.

От доста време не се помни официален мач на български национален отбор в мъжкото направление, който да бъде спечелен убедително и доста преди края на двубоя. Но и също така мач, в който треньорите да имат възможност да пуснат в игра целия си състав, разпределяйки достатъчно време във водата на всички състезатели. Точно това се случи срещу австрийците.

Най-резултатен беше Самуил Иванов, който отбеляза 8 гола. По три добавиха Веселин Ганчев и Георги Сърчалиев, по два – Мартин Янков, Живомир Добрев, Александър Каменов, Калин Узунов и Дарио Дановски, а един път отбеляза Даниел Тотев.

Отново на постоянното си добро ниво, както досега в турнира, се изяви титулярният вратар и капитан на българския отбор Младен Димитров, който игра първите три части. След това на вратата застана Калоян Кожушков, също представил се на ниво.

Ощр от категория Спорт