Намери ни
To Top

Сайнц за проблемите на Ферари: Не трябваше да започваме сезона така

Първият състезателен уикенд във Формула 1 за 2023 година не се разви благоприятно за отбора на Ферари, който си тръгна със само 12 точки от Гран При на Бахрейн година след паметната двойна победа на Шарл Леклер и Карлос Сайнц на „Сахир“.

Всички точки на Скудерията от старта в Бахрейн бяха спечелени от Сайнц, който финишира на четвърто място. Леклер пък изобщо не видя карирания флаг заради повреда в неговата задвижващата система, която го принуди да спре на пистата по-малко от 20 тура преди края, а преди това той се движеше на комфортна трета позиция.

След това отпадането на монегаска в Бахрейн от Ферари потвърдиха, че той ще трябва да изтърпи наказание на стартовата решетка за неделната Гран При на Саудитска Арабия. В Джеда Леклер ще бъде върнат с 10 места назад, тъй като този уикенд ще използва своята трета контролна електроника за сезона, а според правилника във Формула 1 всеки пилот разполага със само две за целия сезон.

Тези проблеми а надеждността на Ферари карат Сайнц да се притеснява за цялостното представяне на Скудерията в началото на кампанията. Тези повреди идват, въпреки че един от основните фокуси на Ферари във втората половина на сезон 2022 и зимата бе именно коригирането на надеждността, която бе една от ахилесовите пети на тима през миналата година.

„Със сигурност сме притеснени. Това не е начинът да започнеш един сезон – с наказание във второто състезание. Счупихме една батерия и електроника в първия уикенд, определено не сме щастливи с това и го приемаме като слабост“, каза Сайнц пред медиите преди старта на уикенда в Саудитска Арабия.

„За първи път от много време насам получаваме тази повреда, това ни изненада. Ние работим по коригирането на компонентите и съм уверен, че много скоро ще имаме решение. Да, ситуацията е лоша, но сега ние можем да гледаме само напред и да се подобрим, за да сме сигурни, че ще сме силни този уикенд“, заяви още испанецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт