Намери ни
To Top

Весела Лечева: Няма да има орязване на бюджета на спортните федерации

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви в „Тази сутрин“ на bTV, че няма да има орязване на бюджетите на федерациите.

„Това, което сме направили, е да балансираме по най-добрия начин бюджета, така че да получат средства всички онези добре работещи федерации и най-добрите състезатели с потенциал, да подсигурим тяхната подготовка. Ние не сме преминали към орязване на бюджетите на федерациите и няма да пристъпим към подобно нещо. Ще съберем всички възможни резерви, с които разполага Министерството на младежта и спорта, за да могат да бъдат разпределени по най-ефективния и балансиран начин средствата“, каза министър Лечева в отговор на въпроса, как ще бъдат изпълнени инструкциите на финансовия министър за бюджетни съкращения в рамките на 20%.


Министър Лечева съобщи, че федерациите и в момента подписват своите договори, като предстои това да направят и спортните клубове. Процедурата върви по предварително заложения план. Лечева обясни и актуалната ситуация във федерацията по вдигане на тежести.

„Имаше дълго тлеещи конфликти. Опитахме се с диалог със спорещите страни да търсим точки на обединение. Надявам се, че постигнахме споразумение“, коментира министърът на спорта. „Това, което декларираха и двете страни на срещата в министерството, е, че ще бъдат оттеглени всички жалби“.

Весела Лечева се надява войната в щангите да утихне, защото тя е в ущърб единствено на спортистите, които тази година имат важни състезания преди олимпийските игри в Париж 2024.

Ощр от категория Спорт