Намери ни
To Top

Васил Евтимов: Не трябва да се залъгваме, че сме направили голямо геройство

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов остана много доволен от победата над Рилски спортист със 87:72 в среща от 25-ия кръг на НБЛ. 

„Борбата под коша днес бе ключова за успеха. Както виждате днес тя е 53 на 34 – тотална доминация. Второто полувреме наистина играхме много добра защита.


Те наистина през първото полувреме имаха много добра успеваемост от тройката – бяха 14-7, което е 50%, а накрая на мача завършват с 34-12. Вкарали са още пет. Ние обаче си имахме нашите задачи, няма да ги споменавам, но те бяха изпълнени. 

Единственото, от което съм доволен, е че това е нашата осма победа, но не трябва да се залъгваме, че сме направили някакво голямо геройство. Знаем, че след шест дни отново ще играем срещу тях. Този мач дори не знам дали е от значение, защото според мен вече няма кой да ги настигне, така че те ще си се фокусират за следващата седмица. За нас обаче всеки мач е важен и всеки мач излизаме за победа. 

Поздравявам и Георги Боянов, който днес отново показа на какво е способен. Сложи отбора на гърба си и при положение, че не беше тренирал много време, даже не игра и в миналия мач, видяхте какъв лидер е и за какво става въпрос. Страшно съм доволен от новия играч, който даде разликата в мача с 11 борби. Изобщо, всички днес си свършиха работата и сега искам да починем, за да изиграем един добър четвъртфинал за Купата на България срещу Рилски“, заяви Евтимов.

Ощр от категория Баскетбол