Намери ни
To Top

Капитанската лента с цветовете на дъгата продължава да разпалва дискусии в Германия

Германската футболна федерация се дистанцира от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ след похвалата за идеята за връщане на капитанската лента на националния тим към държавните цветове на страната, пише агенция ДПА.

По време на Световното първенство в Катар Международната федерация (ФИФА) забрани на капитана на представителния отбор на Германия Мануел Нойер да носи лента в цветовете на дъгата, символ на подкрепата към различията и разнообразието, а новият директор на националния тим Руди Фьолер заяви пред вестник „Билд“, че завръщане към националните цветове би успокоило малко ситуацията.

„Благодаря, Руди! Най-после!“, написаха от „Алтернатива за Германия“ в “Туитър”, публикувайки снимка на бившия нападател и треньор на Германия с думите „Черното, червеното и златното се завръщат. Има само един Руди Фьолер“.


От Германската футболна централа обаче не приеха добре тази публикация. „Федерацията и нейните представители няма да позволят да бъдат използвани от „Алтернатива за Германия“ във връзка с дискусията за капитанската лента. Независимо от дизайна на лентата, за нас черното, червеното и златното са символ на демократичните ценности, на разнообразието, уважението и общността. А не на отхвърлянето и нетолерантността“, заявиха от федерацията.

Бундестимът ще се изправи срещу Перу на 25 март и срещу Белгия три дни по-късно в Кьолн в контроли.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол