Намери ни
To Top

Пеп Гуардиола обясни за смяната на Холанд след петия му гол

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде интересно обяснение за решението си да смени Ерлинг Холанд с Хулиан Алварес още в 63-тата минута, въпреки че норвежецът вкара цели пет гола при победата със 7:0 над РБ Лайпциг в Шампионската лига. Така наставникът лиши своя голмайстор от възможността да стане единственият играч в историята на турнира с 6 гола в един двубой, задминавайки Лионел Меси и Луис Адриано, които също имат по пет попадения в един мач.

“Ако беше постигнал това още на 22 години, щеше да му е скучно в бъдеще! Нямаше да има цел, която да преследва в бъдеще тук или където и да е. Ето защо направих смяната.


Не знаех за Меси и петте му гола срещу Байер (Леверкузен), но обикновено правя смени, когато интригата в мача приключи, защото искам повече футболисти да играят. Той вкара пет гола. Проблемът е, че всеки път, в който няма да бележи по два-три гола, той ще бъде критикуван. Това е реалността”, коментира Пеп Гуардиола след голямата победа.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол