Намери ни
To Top

Фрейша защити Барселона, но призна, че каталунците могат да се справят по-добре

Бившият вицепрезидент на Барселона Тони Фрейша се включи и опитите за защита на клуба след разразилия се скандал “Негреира”. Фрейша, който бе част от първият борд на Жоан Лапорта между 2003 и 2005, а след това отново при Сандро Росел и Хосе Мария Бартомеу, преди да се яви като кандидат за президент през 2015 и 2021 заяви, че все пак от клуба могат да се справят и по-добре със ситуацията. Той опита да сравни ситуацията и с тази в Реал Мадрид и Хетафе, който имат наети бивши съдии като консултанти.

Само преди дни клубът от “Камп Ноу” получи официално обвинение от Кралската прокуратура на Испания в продължителна корупция и фалшифициране на финансови данни.


То е на база на разследване продължило повече от година от местните данъчни власти, които са събрали доказателства за това, че между 2001 и 2018 са превели 7,3 милиона евро на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия Хосе Мария Енрике Негреира.

“Да наемеш бивш съдия и да го имаш на заплата по-добре ли е? Определено. Когато спрете да съдийствате, вие губите всичките си вързки и влияние в тази общоност? Вече нямате приятели в нея? Аз, разбира се, не знаех за това, което се е случвало, но според мен да се получават съвети свързани със съдиите, както правят и останалите отбори, е отлично. Барселона не е плащала на вицепрезидента на съдийската комисия, а на фирма. Автоматично се стигна до извода, че става дума за корупция, но това е само журналистически извод.

Мълчанието на бившите президенти със сигурност не помага изобщо, можем да се съгласим с това. Бих искал Лапорта, Бартомеу, Росел и Гаспар да излязат и да дадат заедно пресконференция, да обяснят нещата на членовете на клуба и феновете, за какво са давани тези пари. Ще мине много добре и така ще се заглуши този шум и съмнения. Докато това не бъде направено, има много хора, които ще искат да дискредитират Барселона.

Ако някой вярва, че с по-малко от 01% от бюджета на клуба, защото това е сумата, която е платена, може да се корумпира цялото първенство, то той няма представа за какво говори. Всички знаят, че реферите тук не са купувани,” заяви Фрейша.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558