Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot427311.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Във Ферари смятат, че са по-близо до Ред Бул, отколкото са Астън Мартин – Sportove
Намери ни
To Top

Във Ферари смятат, че са по-близо до Ред Бул, отколкото са Астън Мартин

В първия кръг за сезон 2023 във Формула 1 отборът на Ферари бе засенчен от екипа на Астън Мартин, поне в състезателно темпо. Големият проблем за пилотите на Скудерията Шарл Леклер и Карлос Сайнц в Гран При на Бахрейн бе износването на гумите, а за това бе загатнато още по време на предсезонния тест, който също се проведе на пистата „Сахир“.

В същото време в Астън Мартин нямаха подобни затруднения с деградацията на сликовете на Пирели, което позволи на Фернандо Алонсо да поддържа по-високо темпо от това на Сайнц в края на стинтовете. Именно това позволи на двукратния световен шампион да изпревари своя сънародник десетина обиколки преди финала, а отпадането на Леклер го класира на подиума.


Въпреки тази разлика в представянето на двата отбора в първия уикенд за годината ръководителят на Ферари Фредерик Васьор вярва, че неговият отбор е по-близо до лидерите от Ред Бул, отколкото е тимът на Астън Мартин.

„Ако погледнете само първата част на състезанието ще видите, че ние бяхме по близо до Ред Бул, отколкото бяха Астън Мартин. Това все пак е само първото състезание, не трябва да си правим крайни заключения“, каза Васьор пред медиите.

Французинът не подмина и представянето на тима на Мерцедес в Бахрейн, казвайки, че очаква в най-скоро време „Черните стрели“ да се пробудят.

„Мисля, че Мерцедес скоро ще се събудят. Не знаем дали това ще се случи следващия уикенд. Другата седмица нещата ще са различни в Джеда. Там асфалтът е различен и за нас нещата може да са по-добре“, заяви Васьор.

След отпадането на Леклер и четвъртото място на Сайнц в Бахрейн Ферари заема четвъртата позиция в класирането при конструкторите с 12 точки и пасив от цели 31 спрямо лидерите от Ред Бул.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558