Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot427307.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Волф: Няма да имаме проблем с тавана на бюджетите – Sportove
Намери ни
To Top

Волф: Няма да имаме проблем с тавана на бюджетите

Още по време на уикенда за Гран При на Бахрейн ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф призна, че в Бракли са сбъркали концепцията на W14.


През зимата дизайнерите на „Черните стрели“ избраха да запазят концпецията с нулеви странични кутии, която създаде много проблеми на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел през 2022 година.

Надеждите на отбора бяха, че с вдигането на подовете и отстраняването на подскачането тази концепция ще започне да дава резултати. Това обаче така и не се случи и още в средата на първия уикенд за сезона се заговори, че в Бракли ще бъде разработване Б-версия на W14.

Подобно начинание ще доведе и до доста сериозни разходи за отбора, което в ерата на тавана на бюджетите може да се окаже проблем. Според Волф обаче до подобен проблем няма да се стигне.

„Няма да е лесно да скъсим пасива си спрямо Ред Бул, но трябва да опитаме, нямаме друг избор – каза Волф пред медиите – Не мисля, че таванът на бюджетите ще представлява някакъв проблем за нас, тъй като ние трябва да изберем в каква посока да поемем и да инвестираме всичко в нея. Ние няма да развиваме две коли едновременно, а само една, просто трябва да решим коя точно, като това ще се случи в следващите дни.“

В първото състезание за сезона Хамилтън финишира на пето място, докато неговият съотборник Ръсел се класира на седмата позиция. Двамата изостанаха със съответно 50.9 и 55.8 секунди от победителя Макс Верстапен в надпреварата на „Сахир“. Това се равнява на изоставане от средно 0.935 секунди на обиколка в състезателно темпо за двамата.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558