Намери ни
To Top

Мими Христова очаква да види дали ще замени Тайбе Юсеин на Европейското

Българските национали ще използват всички състезания и лагери до есента, за да влязат в най-добрата си форма за най-важния турнир за годината – Световното първенство в Белград, което е първа квалификация за Олимпиадата в Париж. Това заяви Мими Христова след схватките на „Дан Колов – Никола Петров“.

Христова завърши втора в категория до 65 кг, след като загуби на финала срещу азиатската шампионка Наоми Руике от Япония.

„Подготовката мина добре.


Бях на по-лека категория, защото ми паднаха килограмите заради причини извън борбата. Взех решение да се боря на 62, въпреки че има две представителки от България. Сега започвам лека-полека да качвам кила успешно. 

Борих се тук на 65, но ще видим (за предстоящото Европейско първенство), защото по принцип, по регламент, Тайбе Юсеин трябва да участва на 65. Тя в момента има лека травма и не може да се бори на ‘Дан Колов’, така че не мога да кажа на 100 процента дали аз ще бъда човекът, който ще участва“, заяви Христова след финалите на турнира.

„Всички предстоящи състезания преди световното първенство са генерална репетиция за най-важното. Трябва да бъдем тогава в топ форма. Не само аз, а и останалите момичета.

„Започваме (след ‘Дан Колов’) лагер с 23-годишните, за да им помогнем с това, с което можем да бъдем полезни, защото тяхното Европейско първенство е преди нашето. След това сигурно ще имаме лагер в чужбина и след това ще изчакам да видя какво ще решат от федерацията и треньорският щаб“.

Ощр от категория Бойни Спортове