Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot425107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Андрей Иванов пред Sportal.bg: Нямам търпение да се завърна в игра, преживях много тежко мача с Португалия – Sportove
Намери ни
To Top

Андрей Иванов пред Sportal.bg: Нямам търпение да се завърна в игра, преживях много тежко мача с Португалия

Баскетболистът на ЦСКА Андрей Иванов все още се възстановява от контузията в крака, която получи преди около месец, но пък нещата вървят повече от добре, разкри самият той пред камерата на Sportal.bg. Центърът, който е и неизменна част от националния отбор по баскетбол говори за връщането си на терена, драматичния мач с Португалия от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025, както и за Купата на България. 

– Виждаме те в добро състояние, как върви възстановяването ти? 
– За момента върви нормално. Чувствам се добре, просто е въпрос на време да се случат нещата.


Точна прогноза не мога да кажа. Надявам се за Купата да се върна, но както казах няма да избързваме. 

– На колко процента си готов в момента? 
– Със сигурност не на 100, но мисля, че на около 50% съм готов.

18

Тренировка на ЦСКА

– Всъщност за мачовете за Купата на България ще бъдеш ли готов за включване в игра? 
– Надявам се да съм готов дотогава, но със сигурност след това ще ми трябва още време да възвърна част от формата, в която бях. Да, естествено нямам търпение понеже не ми се е случвало досега да съм от тази страна. Малко ми е странно, че съм в това положение, но това е рискът на професията. 

18

Тренировка на ЦСКА

– Докато те нямаше ЦСКА се сдоби с нови попълнения. Как ти се сториха те, гледайки мачовете отстрани? 
– Доста добре с новото ни попълнение (б.р Драган Зекович). Опитен играч, играл е по Европа и личи, че има доста опит. Не бях тук, но от вкъщи гледах и следях всички мачове на ЦСКА. Доста добре се справят с новото попълнение. Надявам се Венци Петков да се завърне, както и аз и отборът да придобие доста по-добър облик. 

– Една такава конкуренция като Драган Зекович мотивира ли те още повече да се бориш за мястото си в отбора? 
– Конкуренцията е хубаво нещо. Все пак, ако няма конкуренция, няма да израстваме като играчи. 

– Не мога да не те попитам и за националния отбор. Как ти се сториха мачовете отстрани и колко тежко преживя мача с Португалия? 
– Честно да си призная, наистина много тежко, тъй като вече последните три години съм част от този отбор. И сме страдали заедно, и сме се радвали заедно, така че е нормално да се почувствам зле за момчетата. Те хвърлиха адски много усилия, искахме да се класираме след този мач, но уви. При нас винаги нещата стават по трудния път, надявам се да се класираме през лятото.

Какво още сподели Андрей Иванов пред камерата на Sportal.bg, вижте в нашето видео!

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558