Намери ни
To Top

Дузпи пратиха Мартин Минчев и Спарта на полуфинал

Спарта (Прага) елиминира след изпълнение на дузпи Слован (Либерец) на 1/4-финалите в турнира за Купата на Чехия. Мартин Минчев получи шанс като титуляр, но не успя да се разпише, а появилият се на неговото място Ян Кухта отбеляза два гола за гостите. Слован стигна до равенство 2:2 в добавеното време и прати двубоя в продължения. В тях голове не паднаха, а при дузпите нито един от изпълнителите на Спарта не сгреши и грандът от Прага си осигури място в следващия кръг.


Началото беше по-добро за Слован и Имат Рондич откри резултата в 5-ата минута след асистенция на Любомир Тупта. В средата на полувремето ветеранът в тима от Либерец Теодор Гебре Селасие се контузи и вместо него се появи Матей Валента. 

Спарта реагира чак след направените от Бриан Приске смени. Ян Кухта изравни в 76-ата минута, а в 82-ата отново той беше точен и доближи гостите до полуфиналите. Във втората минута на добавеното време Михаел Рабушич вкара за 2:2 и драмата продължи. При дузпите фаталния проуск за Слован направи Лукаш Черв. 

В другите четвъртфинали като изненада може да се приеме победата на Бохемианс 1905 с 2:1 при гостуването на Словачко. Славия (Прага) нямаше проблеми срещу Вишков – 4:0, а Чешке Будейовице надви Бърно с 2:1 и също се класира за полуфиналната фаза.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол