Намери ни
To Top

Астън Мартин: Във Формула 1 не стават чудеса

Отборът на Астън Мартин остави много добро впечатление с представянето си по време на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година, който се проведе на пистата „Сахир“ в Бахрейн през миналата седмица.

По време на трите дни за изпитания новото попълнение на тима Фернандо Алонсо показа доста добра скорост както в квалификационно, така и в състезателно темпо. Именно това представяне на двукратния шампион накара доста от специалистите в падока да посочат тима от Силвърстоун като един от претендентите за челото на класирането в средата на колоната, ако не и в нейното същинско чело.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак обаче предупреди всички да нямат чак толкова големи очаквания към неговия отбор, тъй като във Формула 1 „не стават чудеса“.


„Трудно е след тест като този да се направят точни предположения. Миналата година бяхме 4-ти, 4-ти и 10-ти в трите дни тук. Сега нещата изглеждат по сходен начин, а в състезателния уикенд бяхме аут още в първата фаза на квалификацията. Казвам ви това, за да ви напомня колко точно може да каже един тест за разпределението на силите“, заяви Крак.

„Състезателните ни симулации не бяха лоши, но и да не забравяме, че те бяха направени когато условията на пистата бяха перфектни. Имаше много отложена гума, защото в същото време другите правеха квалификационни симулации с меките гуми, което помага когато правиш състезателна симулация. Да, хубаво е да се представяш добре в дългите серии, но трябва да има и малко контекст. Мисля, че Фернандо го каза най-правилно – във Формула 1 не стават чудеса“, добави още шефът на Астън Мартин.

„Ние не трябва да се отклоняваме от нашите цели. Нашата основна цел беше да направим стъпка напред в представянето на колата и това си остава. Тези спекулации, че един се представя добре, а друг много добре са като слуховете в училище. Ние трябва да останем фокусирани. Ние винаги имаме големи очаквания, а в този момент от годината всеки иска да се представя добре. Ние сме реалисти“, завърши своето изказване пред медиите Крак.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт