Намери ни
To Top

Доктор Марко: Акционерите ще решат за Алфа Таури

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко първо отказа да коментира темата за евентуалната продажба на Алфа Таури пред Sky Германия, но в крайна сметка обясни какво следва оттук нататък.

„Като цяло, знаете, че не коментираме слухове – обясни доктор Марко след края на предсезонните тестове в Бахрейн. – Разбираемо е, че в Алфа Таури не могат да са доволни от представянето им миналата година – 9-о място в класирането при конструкторите. Но такова решение, за бъдещето на тима, може да бъде взето само от акционерите.


Това са слухове, които не мога да коментирам по-подробно.”

Също така, доктор Марко потвърди предположенията, че в Ред Бул търсят начини, за да намалят разходите, които компанията прави за Алфа Таури.

„Търсим повече ефективност – обясни бившият пилот. – Все пак, ако единият ти отбор е взел и двете титли, а другият е завършил на 9-о място, значи няма кой знае каква синергия между двата ни отбора. Но крайният резултат е незадоволителен. Затова и решението е на акционерите, хора, които се занимават с бизнеса.”

Доктор Марко акцентира и на историческата важност на Алфа Таури, но явно това вече няма голямо значение.

„Вторият тим във Формула 1 е част от нашата философия. Фетел и Верстапен влязоха във Формула 1 с Алфа Таури. Но ако тимът не се представя както трябва, това изобщо не ни помага”, завърши доктор Марко.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт