Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot423521.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Александър Лазаров получи „уайлд кард“ за турнира в Дубай – Sportove
Намери ни
To Top

Александър Лазаров получи „уайлд кард“ за турнира в Дубай

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров получи „уайлд кард“ за квалификациите на турнира по тенис от сериите АТП 500 в Дубай с награден фонд 2.86 милиона долара. Това ще бъде първо участие за българина в пресявки на турнир от такъв ранг. 

На старта на квалификациите Лазаров ще срещне номер 92 в световната ранглиста Чжъчжън Чжан от Китай.


Двубоят е в събота от 10.30 часа българско време. При успех Лазаров ще играе за влизане в основната схема срещу победителя от сблъсъка между италианеца Франческо Пасаро (номер 109 в света) и Юки Бамбри от Индия (номер 688). 

Българинът има гарантирани 6405 долара от наградния фонд. 

Надпреварата в Дубай ще бъде изключително силна. Сред заявените участници в турнира личат имената на цели четирима от топ 10 на ранглиста, сред които е Новак Джокович. Другите трима са Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим. 

Днес Лазаров направи тренировка със световния номер 5 и втори поставен в основната схема Андрей Рубльов. 

„Отлична първа тренировка в Дубай заедно с Андрей Рубльов. Невероятен тенисист, но и същевременно страхотен човек! Нямам търпение да изляза на корта утре за първия си мач!“, написа Лазаров в социалните мрежи.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558