Намери ни
To Top

Завърши още един лагер на звено “Бъдещи звезди”

От петък до неделя в залата на СК „Славия“ се проведе тренировъчен лагер на гимнастичките-членове на звено „Бъдещи звезди“, сформирано от ТК/БФХГ. В лагера взеха участие 20 състезателки от общо 13 клуба от страната на възраст между 11 и 13 години. В трите дни фокусът на провеждането му бе изработване и подобряване на композициите за предстоящия състезателен сезон.

Гимнастичките работиха СФП по методиката на клуба-домакин „Славия“ с помощта на Румяна Методиева, която е треньор на Рая Галчева.


Имаха възможността да се докоснат до изключителния професионализъм на балетния педагог на НО жени Анатолий Думанов. Той проведе изключително интересни занимания с децата и им даде много ценни съвети за контрола и телодържанието.

При изработването на съчетанията бе акцентирано на правилното изпълнение технически и според съдийските изисквания за всяко едно упражнение, като същевременно се търсеше елегантност и сила. Момичетата имаха специален част отделен на вълните. Заниманията бяха проведени с председателя на ТК/БФХГ Мария Кънчева и членовете Мария Калангерова, Мария Илиева, Елена Дукова.

В събота момичетата наблюдаваха откритото контролно на НО, като имаха специални задачи, какво да следят професионално. След това проф. Татяна Янчева проведе занимание с тях, с цел регулация на предстартовите психически състояния.

Всички състезателки-участнички получиха похвали за отдадеността, любовта и стремежа за развитие, които демонстрираха през целия лагер. Получиха и много красиви и практични подаръци, любезно осигурени от фирма KHELTH. Големите награди – топки с автографите на световните шампионки ансамбъл от 2022, заслужиха Рая Галчева СК „Славия” и Анастасия Пономаренко СК „Грация”.

Председателят на ТК/БФХГ изказва благодарност към БФХГ, екипа на НО, клубовете-домакини, всички специалисти взели участие в проведените мероприятия за звено „Бъдещи звезди” 2022-2023 г. и членовете на ТК/БФХГ за желанието да бъдат вдъхновители на идващото поколение.

Снимка: Анна Недкова/БФХГ

Ощр от категория Спорт