Намери ни
To Top

Алпин обяви резервния си пилот за сезон 2023 във Формула 1

Отборът на Алпин официално потвърди, че австралийският пилот Джак Дуън ще изпълнява ролята на резервен състезател на тима в хода на сезон 2023 във Формула 1. Това се случи по време на официалното представяне на болида А523 в Лондон.

Дуън, който е син на петкратния световен шампион в клас до 500 кубически сантиметра в световния шампионат по мотоциклетизъм Мик Дуън, е член на академията за млади пилоти на Алпин от началото на миналата година насам. Като такъв Дуън се включи в две петъчни свободни тренировки с тима през 2022, в Мексико и Абу Даби, както и в теста за млади пилоти след края на сезона, отново в Абу Даби.


В момента Дуън се подготвя за своя втори сезон във Формула 2 в Бахрейн, което не му позволи да присътва на представянето в британската столица. В своята дебютна кампания в шампионата австралиецът спечели три победи и три полпозишъна, финиширайки шести в крайното класиране с актив от 128 точки.

Освен Дуън част от академията на Алпин през 2023 година ще са още шестима пилоти, сред които и българският състезател Никола Цолов, който ще се състезава във Формула 3 с тима на АРТ.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт