Намери ни
To Top

Монако 3:1 Пари Сен Жермен, Бен Йедер с гол в края на първата част

1Монако и Пари Сен Жермен играят при резултат 3:1 в среща от 23-ия кръг на Лига 1. Александър Головин откри резултата още в четвъртата минута, а Висам Бен Йедер удвои в 18-ата минута. 16-годишният Уорън Заир-Емери се разписа в 39-ата минута.

Тимът на Кристоф Галтие се представя колебливо от началото на годината.


Той записа две загуби и едно равенство в последните си шест мача в първенството. Преди няколко дни пък парижани загубиха от Марсилия и отпаднаха от Купата на Франция. Монако няма загуба в последните си седем шампионатни срещи и е четвърти на 10 точки зад ПСЖ.

Преди началото на мача футболистите почетоха с минута мълчание жертвите на земетресението в Турция и Сирия. След това на терена се появи легендата Еманюел Пти, който даде символичен старт на двубоя. Кариерата на световния шампион от 1998 г. започва именно от Монако. Гост на мача бе и друга легенда на клуба – Давид Трезеге.

Промените в защитата на ПСЖ се отразиха още в началото. Отбраната не се ориентира добре след центриране, удар на Бен Йедер бе блокиран, но топката се озова в Головин, който от близко разстояние я прати в мрежата. След попадението домакините предоставиха инициативата на тима на Галтие за известен период. Парижани обаче не успяваха да създадат опасности в предни позиции, а в 14-ата минута можеха да получат втори гол. Отличен пробив на Кайо Енрике завърши с центриране, Агилар стреля с глава, но Донарума се намеси, а Диата не бе точен при добавката.

Грешка в отбраната на парижани доведе до второ попадение в 18-ата минута. 17-годишният Битшиабу задържа прекалено дълго топката и пред наказателното поле тя му бе отнета от Диата, който я отклони към Бен Йедер. Капитанът на монегаските се възползва и с удар по диагонала удвои преднината на домакините.

Малко по-късно Донарума предотврати трето попадение в мрежата си. Отлична комбинация завърши с удар на Агилер, спасен отлично от италианския вратар. ПСЖ пък с известна доза късмет можеше да се върне в мача. След рикошет топката стигна до Маркиньос в наказателното поле, но бразилецът не успя да стреля.

ПСЖ успя да се върне в мача в 39-ата минута, когато организира отлична комбинация, минала през Солер и Бернат, който изведе на празна врата Заир-Емери. 16-годишният талант, който в началото на месеца стана най-младият голмайстор в историята на клуба, отбеляза втория си гол за клуба.

Преимуществото на Монако обаче продължи, а проблемите на гостите в защита не спираха. В 41-ата минута Головин пропусна голяма възможност да се разпише, след като излезе сам срещу Донарума след подаване на Бен Йедер. Руснакът се справи с Маркиньос, но не успя да преодолее вратаря. Отбраната на парижани нямаше подобен късмет в добавеното време на първата част. Тогава тя изпусна Бен Йедер и капитанът на домакините направи резултата 3:1.

Галтие не може да разчита на контузените Килиан Мбапе, Лионел Меси, Ренато Санчес и Марко Верати. По-рано днес пък се разбра, че част от футболистите са със стомашно неразположение. Това наложи още някои промени в стартовия състав, в който липсва Ашраф Хакими. Мароканецът, както и Серхио Рамос и Нуно Мендеш са на резервната скамейка, а Фабиан Руис не е в групата.

Тимоте Пембеле започва като част от защитата, както и 17-годишният Ел Шадел Битшуабу. В халфовата линия пък титуляр е 16-годишният Уорън Заир-Емери, който наскоро стана най-младият футболист, играл в официален мач за Пари Сен Жермен.

МОНАКО – ПСЖ 3:1
1:0 – Головин (4)
2:0 – Бен Йедер (18)
2:1 – Заир-Емери (39)
3:1 – Бен Йедер (45 2)

МОНАКО: Нюбел, Агилар, Дисаси, Марипан, Енрике, Диата, Камара, Фофана, Бен Сегир, Головин, Бен Йедер
ПСЖ: Донарума, Пембеле, Битшиабу, Маркиньос, Бернат, Заир-Емери, Данило, Витиня, Солер, Екитике, Неймар


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024