Намери ни
To Top

Нювил ще разчита на настройките на съотборниците си за рали „Швеция“

Пилотът на Хюндай Тиери Нювил разкри, че ще разчита повече от обикновено на настройките на своите съотборници (Есапека Лапи и Крейг Брийн) за започващото днес рали „Швеция“. Причината за това е фактът, че един от предсъстезателните тестове на белгиеца се провали заради негово заболяване.

„Аз трябваше да пропусна моя втори тестови ден заради настинка, а в първия условията бяха на топящ се сняг, което практически го направи безполезен. Ще трябва да разчитам на съотборниците си, тъй като те имаха повече време за подготовка.


Уверен съм, че бързо ще настроя колата, така че не се притеснявам много“, каза Нювил преди старта на единственото изцяло снежно рали в календара на Световния рали шампионат (WRC).

Заради заболяването на Нювил Брийн получи един допълнителен ден за тестване преди състезанието в Швеция. Подоготовката на Лапи за участието му на рали „Швеция“ включваше и рали от националния шампионат на Финландия, което се проведе изцяло на сняг миналата седмица. В него участие взе още и пилотът на Тойота Такамото Кацута.

Снимки: https://twitter.com/thierryneuville

Ощр от категория Спорт