Намери ни
To Top

Уулвърхамптън – Ливърпул, съставите

Ливърпул гостува на Уулвърхамптън в преиграване от третия кръг на ФА Къп. Мърсисайдци са актуалният носител на трофея, но преди седмица не успяха да си осигурят място на осминафиналите, като двубоят на „Анфийлд“ завърши 2:2, а попадение на „вълците“ в края беше несправедливо отменено. 

Това беше само един от мачовете през последните седмици, в които отборът на Юрген Клоп разочарова с представянето си. Преди няколко дни „червените“ допуснаха тежка загуба с 0:3 от Брайтън в Премиър лийг и все повече се отдалечават от топ 4 в класирането.


Уулвърхамптън също не е в добра форма, но прекъсна поредицата от 4 срещи без победа с минимален успех с 1:0 срещу Уест Хам.

Ливърпул не успя да прескочи третия кръг на ФА Къп само веднъж в последните 11 години, но това се случи след загуба именно от Уулвърхамптън през сезон 2018/19. След това обаче мърсисайдци спечелиха 7 поредни победи срещу Уулвс и серията им беше прекъсната с драматичното равенство преди седмица.

Мениджърът на Уулвърхамптън Юлен Лопетеги не може да разчита на контузените Чикиньо, Педро Нето, Саша Калайджич и Бубакар Траоре. Атаката ще водят Раул Хименес и Адама Траоре, а играта на тима отново ще вързват двамата португалци Жоао Моутиньо и Рубен Невеш, за когото се говори, че може да премине в Ливърпул до края на месеца. Под рамката застава друг португалец – Жозе Са.

При Ливърпул проблемите с травми са не по-малко. В лазарета остават Луис Диас, Роберто Фирмино, Диого Жота, Артур и Вирджил ван Дайк. От контузиите си обаче се възстановиха Джо Гомес, Костас Цимикас, Наби Кейта и Фабио Карвальо, като и четиримата са титуляри. На вратата вместо Алисон е Куивин Келъхър, в средата на терена до Кейта и Тиаго Алкантара започва младата надежда Стефан Байчетич, а в предни позиции ще действат Карвальо, Коди Гакпо и Харви Елиът. 

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол