Намери ни
To Top

Гави: Винаги е приятно да победиш Реал Мадрид

Халфът на Барселона Гави бе с ключова роля за успеха на своя тим над Реал Мадрид (3:1) на финала за Суперкупата на Испания.


18-годишният талант бе над всички в мача, като завърши с гол и две асистенции на сметката си. По този начин той изравни постижение на Йохан Кройф от 1974 година, когато нидерландецът също има попадение и два голови паса в Ел Класико. Гави също така стана вторият играч с две асистенции в цялата история на Суперкупата на Испания. Първият беше бразилецът Джовани, който го направи на 25 август 1996 г. срещу Атлетико Мадрид. Освен това халфът стана най-младият играч, отбелязал гол в Ел Класико след Ансу Фати през октомври, който се разписа на 17 години и 359 дни, а Гави го направи на 18 години и 163 дни.

„Щастлив съм, че спечелих първия си трофей. Очаквах го. Аз винаги се раздавам за отбора, така разбирам футбола и не смятам да се променям. Радвам се от този успех, но тепърва имаме още цели и трябва да продължим напред. Нямах избор освен да се раздам докрая. Все пак това бе Ел Класико, финал. Винаги е приятно да победиш Реал Мадрид. Те също дадоха най-доброто от себе си. Доминирахме в мача, но имаше и трудни моменти. Треньорът ни бе дал много ясни указания“, заяви Гави.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол