Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot416507.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Трансферният слух, който шокира Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Трансферният слух, който шокира Европа

Преди около една седмица отборът на Далас Маверикс реши да прекрати взаимоотношенията си с Кемба Уокър и да изпрати някогашната машина за точки на свободния пазар. Четирикратният участник в “Мача на звездите” на НБА все още така и не успява да се завърне към страхотната си форма от периода му в Шарлът Хорнетс, когато бележеше по над 20 точки в четири поредни сезона. В последните няколко години Кемба изглежда като бледа сянка на себе си, а след поредния му неуспешен престой в НБА вече всички се питат дали не е време гардът да се пробва на друго място.

Вчера италианското издание “Гадзета дело Спорт” хвърли цяла баскетболна Европа в шок с информацията, че Уокър е близо до това да направи трансфер в Евролигата и да подсили редиците на Олимпия Милано. Това със сигурност щеше да е един от най-удивителните трансфери в историята на европейския баскетбол, само че в крайна сметка той няма да се случи. Специализираните уебсайтове Eurohoops и BasketNews отрекоха за постигната сделка между двете страни.

Италианците се поставиха в доста неприятна ситуация с колебливия си старт на сезона, като в момента заемат предпоследната позиция в класирането на Евролигата с баланс от 6-13. Кадровите проблеми в тима на легендата Еторе Месина също не са малко, особено на гардовите позиции – Кевин Панос ще бъде аут в следващите шест седмици, а Шавон Шийлдс – поне още месец. Съобщава се, че Олимпия ще направи опит да привлече играч, но той няма да е Кемба Уокър.

32-годишният плеймейкър е взел участие в общо 750 двубоя в НБА в кариерата си до момента, в които постига средни показатели от 19.3 точки, 3.8 борби и 5.3 асистенции. Най-силният му сезон бе през 2018/19, когато бележеше по 25.6 точки в последния си сезон с екипа на Шарлът, където прекара общо осем години. След това той премина през Бостън, Ню Йорк и Далас, но престоите му там бяха неуспешни.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558