Намери ни
To Top

Макинен: Рованпера ще вземе още титли!

4-кратният световен рали шампион Томи Макинен прогнозира още титли за Кале Рованпера, който през 2022 стана най-младият световен шампион на 22 години и 1 ден. Кале стана и първият финландец, спечелил титлата след Маркус Грьонхолм, който взе втората си титла през 2002 година.

“Не мисля, че титлите и успехите на Кале ще спрат дотук – обясни бившият шеф на Тойота в световния рали шампионат. – Но Кале го очакват трудни битки.


Хюндай работеха много усилено през 2022 и ще продължат да работят. През 2023 разпределението на силите може да се промени, като тепърва ще се види посоката на развитие на колите. Но битката за развитието ще зависи от дребни елементи. Но Кале ще вземе още титли!

Макинен изказа интересно мнение и за съвместната работа на Ойт Танак и М-Спорт при завръщането на естонеца при Малкълм Уилсън.

“Надявам се, че Танак ще може да се бори с Кале за световната титла – обясни легендарният финландец. – Миналата година видяхме, че Форд разполага с бърз автомобил, който може да печели състезания, поне в ръцете на Себастиен Льоб. Така че, според мен ни очакват много интересен сезон.”

Новият сезон в WRC стартира с рали “Монте Карло” (19-22 януари).

Ощр от категория Спорт