Намери ни
To Top

Грийнсмит ще кара в WRC2 през 2023 година

Гас Грийнсмит обяви, че през 2023 година ще се състезава с отбора на Токспорт в клас WRC2 на Световния рали шампионат (WRC). Британецът ще направи своя дебют зад волана на Шкода Fabia RS Rally 2 в рали „Мексико“, което ще се проведе между 16 и 19 март.

През последните осем години Грийнсмит бе част от отбора на М-Спорт, а от 2020 насам той бе неизменно във водещия клас на WRC, като в началото на 2022 година той записа и първата си етапна победа, след като даде най-доброто време в седмата отсечка на рали „Монте Карло“.

След това обаче за него започнаха грешките и повредите и в края на годината той завърши на 10-то място в класирането с едва 44 точки.


Британецът не успя да стигне до топ 10 в осем от 13-те ралита, които бяха част от сезона в WRC.

„Най-накрая, след 8 години с Форд идва времето за нещо ново, а това е Шкода Fabia RS Rally 2. През тази година шампионатът в WRC2 ще бъде много оспорван и аз съм много доволен от програмата, която аз и Токспорт успяхме да сглобим. Ще прекарам много време зад волана през тази година. За сега ще се фокусирам върху тестовете, а моят сезон ще започне в Мексико в средата на март“, написа Грийнсмит в своя профил във Фейсбук.

През 2023 година за Токспорт ще карат още Оливър Солберг и Сами Пахари. Подобно на Грийнсмит Солберг също остана без място в WRC, след като малко изненадващо бе освободен от Хюндай още преди края на сезон 2022.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт