Намери ни
To Top

Ранна дузпа върна Рома на победния път

Отборът на Рома спечели първия си мач за 2023 година, след като надделя с минималното 1:0 срещу гостуващия Болоня в двубой от 16-ия кръг на Серия „А“. Така „вълците“ се завърнаха към победите в италианския елит, след като нямаха успех в предходните си три шампионатни мача. За „рособлу“ пък това е шеста загуба като гост в първенството през този сезон.

Преди началото на мача двата отбора почетоха паметта на починалия Синиша Михайлович.


Той има два сезона като футболист на „вълците“, а доскоро водеше „рособлу“ в продължение на близо четири години.

Римляните стигнаха до победния гол още в шестата минута, когато капитанът им Лоренцо Пелегрини се разписа от дузпа, отсъдена за фал на Джон Лукуми срещу Пауло Дибала. Това беше най-бързият гол за италианския национал в кариерата му в Серия „А“, както и първо негово шампионатно попадение на „Олимпико“ от миналия 20 март насам. До края на мача „джалоросите“ не можеха да се похвалят със сериозни положения за нов гол, но успяха да задържат аванса си. От друга страна, през втората част гостите се опитаха да избегнат загубата, но не успяха да преодолеят Руи Патрисио. В последните секунди му помогна резервата Тами Ейбрахам, който от голлинията изби удар с глава на Лукуми. 

Така Рома се изкачи на шестата позиция в класирането с актив от 30 точки, отстъпвайки на Лацио и Интер само по голова разлика. Болоня пък остана на 11-ото място с 19 пункта.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол