Намери ни
To Top

На полувремето: Брентфорд 2:0 Ливърпул

Отборите на Брентфорд и Ливърпул играят при 2:0 в среща от 19-ия кръг във Висшата лига. Бранителят на гостите Ибрахима Конате си отбеляза автогол след 19 минути игра, а в 42-рата Йоан Уиса удвои. Отделно други два гола на Уиса не бяха признати заради засади.

Домакините нямат поражение от пет кръга насам, като през този период надвиха Манчестър Сити и Уест Хам като гости.


Мърсисайдци пък са в серия от четири победи в Премиър лийг и успех днес ще ги доближи само на точка до четвъртото място.

Голямата звезда на Брентфорд Айвън Тони пропуска срещата, защото не е възстановен от травмата си, която получи преди дни срещу „чуковете“.

Капитанът на гостите Джордан Хендерсън е извън групата заради сътресение, като вместо него в халфовата линия стартира Фабиньо. Извън групата е и новото попълнение Коди Гакпо, а офанзивната тройка е същата като от последния двубой на тима – Нунес, Салах и Окслейд-Чембърлейн, който записва своя мач №100 за „червените“ в елита. Сребърният медалист от Мондиала Ибрахима Конате ще бъде партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на защитата, а отляво започва Костас Цимикас.

Обвиняваният за честите си пропуски Дарвин Нунес притесни защитата на Брентфорд още във втората минута, с което принуди Йоргенсен да го фаулира и да получи жълт картон още толкова рано в срещата.

Секунди по-късно Ван Дайк пропусна да отбележи от няколко метра сам срещу Давид Рая, но и без това тук беше маркирана засада. 

В 8-ата минута Салах изведе Нунес зад отбраната. Уругваецът задмина вратаря и шутира, но точно пред голлинията върналият се Бен Мий изби запътилата се към мрежата топка. 

Домакините бързо се съвзеха и започнаха да атакуват. В 18-ата Брайън Мбемо се оказа сам срещу Алисон, който обаче успя да отрази удара му.

От последвалия корнер обаче се стигна до попадение за Брентфорд, след като топката се отби в тялото на Конате и влетя в мрежата за 1:0.

Тимът на Клоп получи шанс да изравни в 24-тата, когато Окслейд-Чембърлейн атрактивно подаде към Цимикас, чийто последвал шут обаче беше отразен от Рая. 

В 27-ата домакините пак добутаха топката в мрежа на Алисон – в случая чрез Йоан Уиса, но попадението не беше зачетено заради засада. 

В 41-вата Уиса пак се зарадва, но и този път засада, макар и „по-тънка“, спаси мърсисайдци от втори гол. В случая зад последния в защитата се оказа Бен Мий.

Секунди след това обаче, в 42-рата минута, Йоан Уиса вече нямаше как да бъде спрян. Този път националът на ДР Конго засече с глава, а Алисон изби. Технологията на голлинията обаче отчете, че кълбото е прекосило линията с целия си обем, сигнализирайки на главния арбитър, че това е гол – 2:0.

Ощр от категория Световен футбол