Намери ни
To Top

Клеменс сътвори сензацията и спря световния №1 Прайс, Ван Гервен прегази Доуби по пътя към 1/2-финала на Световното по дартс

Вечерните мачове от 1/4-финалине на Световното първенство по дартс на PDC предложиха още вълнения за феновете на тази игра. След изиграването на въпросните два мача станаха ясни и имената на последните двама полуфиналисти, които се присъединиха към Димитри ван ден Берг и Майкъл Смит. Това са Габриел Клеменс и Майкъл ван Гервен, които победиха съответно Гъруин Прайс (5:1) и Крис Доуби (5:0).

Голямата сензация на вечерта сътвори германецът Клеменс.


Той не просто отстрани световния №1 Гъруин Прайс, но го направи по изключително категоричен начин. „Германския гигант“ загуби само първия сет, но след това демонстрира блестяща игра и отказа „Ледения“, който в отчаянието си опита какви ли не странни неща, като това да играе със слушалки на ушите, които впоследствие замени с тапи, но и това не помогна.

Клеменс завърши срещата с 8 максимума и средни стойности от 99 точки, като при чекаутите също бе стабилен с 34% успешни хвърляния. Прайс пък направи 5 максимума и средния му резултат бе 94 точки, а при чекаутите имаше 31% успешни хвърляния.

Така Клеменс ще играе на 1/2-финал на световно първенство за пръв път в кариерата си и там ще има за съперник не по-малко сериозен опонент в лицето на Майкъл Смит.

В последния четвъртфинал нямаше нито изненада, нито интрига. Майкъл ван Гервен буквално прегази Крис Доуби, който не оказа абсолютно никаква съпротива на трикратния световен шампион. Англичанинът с големи усилия спечели само три лега за целия мач и се видя, че още не е готов за по-сериозен пробив на голямата сцена.

Ван Гервен завърши със средни стойности от 102 точки, срещу едва 90 на Доуби. Нидерландецът хвърли 5 максимума, а съперникът му имаше 4. При чекаутите „Майти Майк“ бе с 38% успешни хвърляния, а Доуби бе катастрофален с едва 21%.

Така Ван Гервен вече е на 1/2-финал за 8-и път в кариерата си и продължава похода си към нова световна титла в колекцията си, като остана единственият играч в надпреварата, който е вдигал най-желания трофей в този спорт. В следващия етап негов съперник ще бъде Димитри ван ден Берг.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт