Намери ни
To Top

Ето щабът, с който ще работи Пламен Константинов в държавния тим

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за мъже Пламен Константинов гостува специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

Малко преди настъпването на 2023 година специалистът, който изведе България на 4-о място на Евроволей 2015, сподели с кои хора ще работи заедно в държавния тим.

“С Андрей (б.


р. Жеков) работим вече половин сезон в Локомотив (Новосибирск) и моите впечатления са страхотни. Мисля, че Андрей има страхотно бъдеще като треньор, има усет, има око, има виждания, има нюх, има желание и интерес. Интересна му е не само общата тактическа работа, а и техническата, което помага за доиграждането на някои състезатели, а в някои случаи и в изправянето на някои дефекти в техниката, които ограничава състезателя да разкрие максималния си потенциал. Той има усет към това и огромно желание за работа, което на мен много ми пасва и комбинацията между нас е много добра”, заяви Пламен Константинов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

5

Block Out с Пламен Константинов ????

“Освен това Венислав Наумов ще бъде кондиционен треньор. Вени е работил и предишни години с много от момчетата от националния отбор, включително и годините, в които не е бил официално треньор, много често се съветват с него. На много от състезателите им помага и до ден днешен. Така че, в общи линии той е в част със състоянието на състезателите и най-вече с проблемите им. Медицинският щаб си остава същия начело с д-р Динко Захариев. Хубаво е да не го пипаме по същата причина, защото познава голяма част от момчетата и знаят до голяма степен кой от какво има нужда и на какво реагира най-добре”, добави селекционерът на България.

“Разбира се, и Боби Николов ще бъде помощник-треньор начело на аналитичния екип. Той беше първи помощник и на Николай Желязков и може да се каже, че той има най-свежи виждания вътре в отбора, в колектива, какви проблеми е имало, какво се е получавало, какво не. Така че, той ще бъде от голяма полза за нас”, допълни Пламен Константинов във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол