Намери ни
To Top

Пламен Константинов пред Sportal.bg: Искам всички волейболисти да се обединят и да видим какво можем да направим за България

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за мъже Пламен Константинов гостува специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

Малко преди настъпването на 2023 година специалистът, който изведе България на 4-о място на Евроволей 2015 сподели какво го е мотивирало да застане отново начело на държавния ни тим и какви са целите му с отбора през 2023 година.

“Искам всички най-добри родни волейболисти да се обединят и да видим какво можем да направим заедно за България”, заяви Пламен Константинов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

5

Block Out с Пламен Константинов ????

“Разбира се, че не съм сигурен, че всички най-добри волейболисти ще искат да играят за България през 2023-а година. Ние ще проведем разговори с хората, които ни се иска да бъдат част от националния отбор, ще ги поканим, но това естествено е свързано и с тяхното желание. Аз с такава надежда дойдох и миналия път като треньор на националния отбор и имах надеждата, че поне една година, един път абсолютно всички ще си кажат:

„Ами… дайте да опитаме всички, да видим до къде можем да стигнем!“.

Един сезон, една година, като абсолютно забравяме всичко – кой какви проблеми е имал, кой какво мисли, кой какво виждане има за нещата за развитие на волейбола, конфликти помежду си, които са имали някои и т.н. Възможно ли е в рамките на един сезон да оставим всичко настрана и да се опитаме да го изиграем с най-доброто, което имаме в България, за да видим до къде можем да стигнем с тези състезатели?

Аз смятам, че имаме доста класни състезатели, но по различни стечения на обстоятелствата през годините някои искат, други не искат, следващите 2 години други искат, а предишните не искат, но никога не се е получило така, че всички да се обединят и дори една година да изиграем всички заедно”, добави селекционерът на България. 

5

Block Out с Пламен Константинов ????

“Аз като треньор на националния отбор съм приел тази задача да ги обединя. Най-важното, което трябва да направя, е да поканя всички най-добри волейболисти, които смятам че са на най-високо ниво в момента. Това е основното задължение на треньора на националния отбор без да говорим за симпатии, без да говорим за някакви други интереси. От там насетне дали ще се намери една искрица, която да обедини всички и да си кажат:

„Дай да опитаме едно лято“, за някои може да е и за последно, дали можем да извлечем максимума, ако всички го изиграем”, допълни Пламен Константинов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out. 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Волейбол