Намери ни
To Top

Съставите на Барселона и Еспаньол, Левандовски е титуляр

Отборите на Барселона и Еспаньол се изправят в каталунското дерби от 15-ия кръг на испанското първенство. Срещата на “Камп Ноу” започва в 15:00 часа.

Това е първи двубой и за двата тима след паузата за Световното първенство. Домакините продължават да се борят с Реал Мадрид на върха, като дори при равенство ще си върнат лидерската позиция.


В същото време Еспаньол е в криза и няма победа в последните си пет мача в Ла Лига, заради което е на крачка от изпадащите.

Роберт Левандовски започва от първата минута за Барса, след като вчера стана ясно, че действието на наказанието му за получения червен картон в предишния двубой на тима временно е спряно от Централния спортен съд в Мадрид. Треньорът Чави Ернандес се двоумеше дали да заложи на поляка от началото, след като подготовката на тима беше за двубой без негово участие. В същото време наставникът е оставил на пейката капитана Серхио Бускетс, както и игралите финал в Катар Усман Дембеле и Жул Кунде. Очаква се пак Маркос Алонсо да действа като централен бранител.

В състава на Еспаньол титуляр е бившият нападател на съперника Мартин Брейтуейт.

Съставите: 
Барселона: Тер Стеген, Роберто, Кристенсен, Алонсо, Алба, Де Йонг, Гави, Педри, Рафиня,Фати, Левандовски 
Еспаньол: Фернандес, Хил, Калеро, Кабрера, Гомес, Оливан, Соуса, Дардер, Меламед, Брейтует, Хоселу

Ощр от категория Световен футбол