Намери ни
To Top

Пиоли: Станахме шампиони по-рано от очакваното

Треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че не е очаквал да спечели Скудетото с тима през миналия сезон. Той разкри, че планът на “росонерите” е бил да инвестират в млади играчи, които да се развият постепенно и да донесат успехи на клуба па по-късен етап.


Те обаче са изпреварили очакванията и изненадаха всички с триумфа си през миналата кампания.

“Очевидно е, че постигнахме престижен успех по-рано от очакваното, защото клубът инвестира в млади играчи и очакваше успехи на по-късен етап. Ние обаче успяхме почти веднага и 2022 година бе изпълнена с радост за нас”, призна Пиоли.

През този сезон обаче нещата за Милан не вървят по мед и масло и отборът показва колебания в представянето си. Преди паузата заради Световното първенство “росонерите” завършиха на 2-рата позиция във временното класиране, но на цели 8 точки зад лидера Наполи. Въпреки това наставникът вярва, че тимът му все още има шанс да защити титлата си.

“Трябва да вярваме, че все още можем да спечелим Скудетото, абсолютно. Ако Наполи продължи по този начин, ще спечели над 100 точки, така че само можем да ги поздравим. В момента нашата задача е да спечелим възможно най-много точки. Миналата година ни трябваха 86 за титлата, тази може би ще трябват повече. Остават още 69 точки за печелене, така че трябва да вярваме, че ще успеем”, допълни специалистът.

Милан подновява сезона на 4 януари с гостуване на Салернитана.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол