Намери ни
To Top

В Камбоджа се гордеят с успехите си на Игрите на Югоизточна Азия

Постиженията на Камбоджа по време на 31-ите Игри на Югоизточна Азия, които се проведоха във Виетнам, отразяват силната воля на правителството на краля за по-нататъшно насърчаване на спорта, за да може спортистите да се представят добре както на регионално, така и на международно равнище. 

Това заяви тази сутрин в Помпен вицепремиерът и министър на отбраната генерал Теа Банх, който оглавява камбоджанския организационен комитет на спортното събитие. Вицепремиерът участва в церемония по връчване на награди, с които кралското правителство удостои треньорите, помощник-треньорите и камбоджанските медалисти от 31-вите Игри на Югоизточна Азия. 

Банх допълни, че този успех е показал и забележителното развитие на Камбоджа в областта на спорта.


 

Правителството инвестира все повече и повече в тази сфера, като строи и реновира спортни обекти, развива човешкия потенциал и предоставя награди на медалистите от всички международни състезания, изтъкна вицепремиерът. 

Той оцени високо и работата на министерството на образованието, младежта и спорта, на Националния олимпийски комитет на Камбоджа, спортните федерации, треньорите и спортистите и на техните общи усилия, дух и голяма ангажираност. 

По време на 31-ите Южноамерикански игри във Виетнам през 2022 г. Камбоджа спечели общо 43 медала, от които 9 златни, 9 сребърни и 25 бронзови. 

Ощр от категория Спорт