Намери ни
To Top

Килде спечели спускането при мъжете

Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал Гардена (Италия).

30-годишният Килде, който през миналия сезон взе малкия кристален глобус в дисциплината и завърши втори в генералното класиране, финишира за 2:02.35 минути. Норвежецът ликува в трети старт в спускане от началото на сезона, общо за девети път в дисциплината и 17-и в състезанията от Световната купа.


Александър Омод Килде бе едва пети в първото спускане във Вал Гардена в четвъртък, но днес бе най-бърз по трасето.

Сребърният медалист в дисциплината от Олимпиадата в Пекин Йоан Клари (Франция) завърши втори на 0.35 секунди от победителя, а третото място остана за Матия Касе с изоставане от 0.42 секунди. За италианецът това бе първо класиране на подиума в стартовете от Световната купа.

Победителят от състезанието в четвъртък Винсент Крихмайер от Австрия завърши едва 32-и на 1.95 секунди от времето на Килде.

Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Марко Одермат от Швейцария зае шестото място след като бе с 0.92 секунди по-бавен от лидера.

Александър Омод Килде е начело в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината с 345 точки, пред Одермат с 256 и Клари със 183.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Марко Одермат с 636 точки, следван от Килде с 525 и австриеца Матиас Майер с 268 точки.

Ощр от категория Спорт