Намери ни
To Top

НХЛ обсъжда увеличаване на редовния сезон до 84 мача на отбор

Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) възнамерява да увеличи редовния сезон от 82 до 84 мача на отбора, съобщават Sportico и ESPN. Ако се осъществи, тази промяна ще бъде първата от 1995 насам. Според настоящата формула, всеки отбор в НХЛ играе по 82 мача, срещайки по три или четири пъти дивизионни съперници (26 двубоя), отбори извън дивизията и от конференцията (24), както и размяна на домакинства с всеки франчайз от другата конференция (32).

По тази формула обаче има дисбаланс, тъй като някой отбор може да срещне най-силния в конференцията четири пъти, а друг – три пъти.


Според информацията на Sportico, генералните мениджъри са обсъждали точно това на среща в Торонто през миналия месец и промяната ще бъде с цел изравняване на дерби мачовете в дивизиите.

Друга идея е създаването на мини серии срещу съперник, който гостува в града (в стил бейзбол). Това бе използвано по време на първия пълен сезон с КОВИД-19 ограничения.

ESPN съобщава, че комисионерът Гари Бетман не е против увеличаването на мачовете, но това не зависи само от него. Каквото и да бъде решено, то ще бъде съгласувано с играчите, които трябва да играят по 82 пъти според действащия колективен трудов договор.

Ощр от категория Спорт