Намери ни
To Top

Нароченият за гонене Марсело накара критиците си да замлъкнат

Бившият бразилски национал Марсело изигра най-силния си мач с екипа на Олимпиакос. Легендата на Реал Мадрид вкара два гола за успеха с 4:1 над Атромитос на осминафиналите в турнира за Купата на Гърция и по този начин отговори на спекулациите, че се намира в слаба форма и най-вероятно ще бъде освободен от клуба.

Някои от звездите на Олимпиакос, начело с Хамес Родригес и Юсеф Ел Араби, останаха на пейката, но се появиха през втората част. Грандът от Пирея откри резултата още в 7-ата минута с попадение на Пеп Биел, но гостите много бързо изравниха чрез исландеца Видар Кяртансон.


В 50-ата минута Марсело получи топката около ъгъла на наказателното поле и с по-слабия си десен крак я заби под гредата за 2:1. Това беше първо попадение за бранителя, откакто се присъедини към Олимпиакос през лятото. В 64-ата минута Ел Араби се разписа за 3:1, а секунди след това Марсело се възползва от подаване на Биел и сложи точка на спора. Впечатляващ е фактът, че до този момент 34-годишният бразилец никога не беше вкарвал два гола в един мач.

Водачът в първенството Панатинайкос също направи голяма крачка към четвъртфиналите в турнира за националната купа. „Детелините“ разгромиха Волос с 3:0, а попаденията бяха дело на трима словенци – Андраж Шпорар, Адам Гнезда Черин и Бенямин Вербич. За гостите игра бившият защитник на Левски Христос Шелис.

Ощр от категория Световен футбол