Намери ни
To Top

Бензема близо до завръщане в игра

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е близо до завръщане в игра. 34-годишният футболист получи разкъсване на мускулни влакна на тренировка на националния отбор на Франция дни преди Световното и това му попречи да бъде част от отбора на „петлите“ в Катар.

В последните дни футболистът се подложи на рехабилитация и успя да се възстанови от въпросната травма. Той вече е подновил тренировки и дори се очаква да вземе участие в приятелския мач с Леганес този четвъртък.


В тази проверка треньорът Карло Анчелоти ще може да види какво е състоянието на играчите, с които разполага, две седмици преди подновяването на мачовете в Ла Лига. На 30 декември Реал Мадрид среща Валядолид.

63-годишният италиански специалист е доста ограничен в избора си, тъй като много основни играчи все още не са се завърнали след участието си на Световното първенство. По време на паузата той работеше само с 9 футболисти от първия отбор – Лунин, Начо, Вайехо, Менди, Одриосола, Кроос, Себайос, Мариано и Васкес. Към тях вече се присъединиха и Давид Алаба и Карим Бензема, които подновиха нормални тренировки.

На този етап от Реал са много внимателни с Бензема и няма да рискуват здравето му, ако не са абсолютно сигурни, че е 100% готов за игра. Все пак шансът да се появи в срещата с Леганес е доста голям. Останалите футболисти на „белия балет“, които приключиха участието си на Световното, ще се присъединят към отбора през седмицата. На този етап обаче е малко вероятно някой от тях да играе във въпросната контрола.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол