Намери ни
To Top

Стивън Томпсън победи Кевин Холанд в битката на годината

Стивън Томпсън и Кевин Холанд направиха една от най-добрите битки в UFC за 2022 година.


Двамата ветерани оглавиха събитието UFC on ESPN 42, което се проведе в Орландо, Флорида. Битката им бе в полусредна категория. Двамата си спретнаха брутален бой, който със сигурност ще е претендент за битката на 2022 година.

Холанд и Томпнсън не си губиха времето в борба или граплинг. 

Срещата се проведе изцяло в стойка и показа брутални попадения. Кевин показа голямо сърце и издръжливост, а Томпсън направи едно от най-добрите представяния в своята кариера.

Кевин Холънд се представи добре в първия рунд и имаше по-добрите положения. Той разклати Стивън Томпсън, който се възстанови и вкара няколко тежки леви крошета. Холанд взе този рунд.

От втория рунд нататък Томпсън беше този, който пое щафетата.

Стивън Томпсън не спираше да преследва Кевин Холанд и да го наказва с крошета, лоу кикове и хай кикове. Томпсън опитваше атрактивни хай кикове, като част от тях намериха целта.

В третия рунд стана ясно, че Холанд вероятно е счупил ръката си.

Кевин Холанд обаче продължи да се бие. Той не можеше да се защитава адекватно с контузената ръка. В четвъртия рунд вече не беше битка, а пребиване от страна на „Wonderboy“.

Стивън Томпсън прегази Кевин Холанд в този рунд. Холанд въпреки всичко не се предаваше и понасяше побоя.

След края на рунда от щаба на Кевин Холанд решиха да сложат край. Така Стивън Томпсън спечели с технически нокаут след края на 4-тия рунд. Брутален бой, който със сигурност ще бъде избран за битка на вечерта и ще им донесе по 50 000 долара бонуси.

Стивън Томпсън се върна към победите и спира серия от 2 поредни загуби. Кевин Холанд от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове