Намери ни
To Top

Краузър и Ковач подновяват съперничеството си на Millrose Games

Райън Краузър и Джо Ковач ще подновят съперничеството си на Millrose Games, част от Световния атлетически тур в зала в Ню Йорк на 11 февруари. Този исторически двубой със сигурност ще бъде един от най-очакваните сблъсъци на цялото събитие.

На този етап от кариерата му претенциите на Краузър за статуса на “най-великия за всички времена“ са практически неоспорими. След като спечели първия си златен олимпийски медал през 2016 г.


, Краузър постави световни рекорди в зала и на открито през 2021 г. и запази титлата си в Токио с най-доминиращото представяне в историята на тласкането на гюле за мъже, като всичките му шест опита бяха над предишния олимпийски рекорд. Той спечели първата си световна титла в Орегон тази година. Всеки път, когато стъпи на ринга, световният рекорд е застрашен.

“Развълнуван съм да се завърна отново на Millrose Games тази година. Срещата винаги е най-добрата в зала и винаги е акцент за мен. Тласкането на гюле достигна нови нива през последните няколко години”, каза Краузър.

Най-големият му съперник ще бъде в лицето на Ковач, негов приятел и съперник. Ковач е двукратен световен шампион, който запомнящо се изпревари Краузър само с един сантиметър на Световното в Доха през 2019 г. Той също взе олимпийско сребро след Краузър през 2016 и 2021 г.

По-рано тази година Ковач спечели престижния финал на Диамантената лига в Цюрих с опит от 23.23 метра, само на 14 см от световния рекорд на Краузер.

“Millrose Games са най-историческата писта на закрито на територията на САЩ. За мен е чест да бъда част от неговата 115-годишна история и съм развълнуван от възможността да направя история на тазгодишното шоу по тласкане на гюле“, сподели Ковач.

Ощр от категория Спорт